Με “ιερό πόλεμο” απειλεί Τούρκος Υπουργός

Σύμφωνα με άρθρο του Independent Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι παρά την ήττα του ακροδεξιού Βίλντερς στις Ολλανδικές εκλογές η απειλή του “ιερού πολέμου” πλανάται στην Ευρώπη.

Αναφερόμενο σε  άρθρο της Hurriyet, το Independent αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν χαιρέτισε την νίκη του Ρούτε δηλώνοντας μάλιστα ότι “όταν βλέπεις τα πολλά κόμματα στην Ολλανδία, τώρα που τελείωσαν οι εκλογές, καταλαβαίνεις πως όλοι είναι ίδιοι. Όλα έχουν την ίδια νοοτροπία. Πού οδηγείται η Ευρώπη; Έχει αρχίσει να καταρρέει. Την οδηγείτε στην άβυσσο. Σύντομα θα αρχίσουν και ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη“.

Το άρθρο σημειώνει ότι κατά την προεκλογική του καμπάνια ο Βίλντερς είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις διαμάχες με την Τουρκία και είχε αποκαλέσει τον Τούρκο Πρόεδρο “Δικτάτορα”. Μάλιστα είχε ηγηθεί και διαδήλωσης έξω από την Τουρκική Πρεσβεία.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι απειλές της Τουρκίας για ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό έχει άμεσες συνέπειες για την Ελλάδα, η οποία αποτελεί τον πρώτο προορισμό των προσφυγικών ροών. Μάλιστα τις εντάσεις Τουρκίας-ΕΕ πυροδοτεί και η πρόσφατη απόφαση να μειωθεί η χρηματοδότηση που δίνει η Ευρώπη στην Τουρκία, καθώς δεν εκπληρώνονται οι δεσμεύσεις της. Με το δημοψήφισμα να είναι μόλις ένα μήνα μακριά, η πόλωση από πλευράς Ερντογάν  αναμένεται να συνεχιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ