Χαρίτσης: Αναπτυξιακό πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, με ορίζοντα το 2021 και το τι σημαίνει αυτό για τη Λέσβο θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα σήμερα στο Επιμελητήριο Λέσβου στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Στην ίδια ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να παρουσιάσει και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν αυτό το σχέδιο.

Από το πρωί ο υπουργός συμμετέχει σε συσκέψεις με φορείς της αυτοδιοίκησης και φορείς της κοινωνίας της Λέσβου με αντικείμενο την έναρξη των διαδικασιών σχεδιασμού ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο.

Στη σημερινή επίσκεψη στη Λέσβο ήρθα για να παρουσιάσω το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρίτσης. Κι συνέχισε: «Αντίστοιχο πρόγραμμα έχει εκπονηθεί και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βεβαίως. Το πρόγραμμα αφορά στην υλοποίηση έργων και δράσεων τα οποία θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος των κενών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα νησιά, τόσο στο κομμάτι των έργων υποδομής, όσο όμως και για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας όλων των μορφών και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στα νησιά”.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, “τα προγράμματα αυτά – και σε αυτό θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος γιατί θεωρώ ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια παραπληροφόρηση σε σχέση με αυτά τα προγράμματα – χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ