Οι Ολλανδοί δεν επέτρεψαν την προσγείωση του Τσαβούσογλου στο Ρότερνταμ

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται να βρίσκονται οι σχέσεις Ολλανδίας-Τουρκίας, καθώς η Χάγη δεν έδωσε τελικά διπλωματική άδεια στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να μεταβεί στο Ρότερνταμ για να μιλήσει σε συγκέντρωση Τούρκων στη χώρα. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν τελικά την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Το CNN Turk μετέδωσε πως δεν δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο του Τσαβούσογλου ενώ το NTV μετέδωσε πως δεν του δόθηκε άδεια προσγείωσης.

Η ομιλία την οποία απαγόρευσαν οι αρχές του Ρότερνταμ είχε να κάνει με την εκστρατεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την επέκταση των εξουσιών του που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Ο Τσαβούσογλου είχε πει πως θα μετέβαινε έτσι κι αλλιώς στο Ρότερνταμ. Οι αρχές του Ρότερνταμ αποφάσισαν να μη δώσουν την άδεια, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είχε απειλήσει με κυρώσεις την Ολλανδική κυβέρνηση στην περίπτωση που οι αρχές της χώρας εμπόδιζαν την προσέγγιση του στο Ρότερνταμ.

Μιλώντας στο CNN Turk ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι “αν οι Ολλανδικές αρχές απαγορεύσουν την πτήση μου τότε  οι κυρώσεις μας σε βάρος της Ολλανδίας θα είναι πολύ σκληρές. Αυτές είναι φασιστικές πρακτικές“. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ