Ποια είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου;

Η Ελβετία είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα του USNews. Η κατάταξη βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 21.000 άτομα από 36 χώρες στον κόσμο. Κάθε χώρα έλαβε ξεχωριστό βαθμό για 65 παραμέτρους. Οι παράμετροι στη συνέχεια ομαδοποιήθηκαν σε 9 υπο-κατατάξεις, οι οποίες με τη σειρά τους ανέδειξαν την καλύτερη χώρα.

Οι 9 υπολίστες περιλαμβάνουν βαθμολογίες των χωρών σε: Περιπέτεια, Υπηκοότητα, Πολιτισμική Επιρροή, Επιχειρηματικότητα, Κληρονομιά, Δυνατότητα υποκίνησης, Ανοιχτή σε Επιχειρήσεις, Δύναμη και Ποιότητα ζωής.

Όπως αναφέρθηκε στο σύνολο, στην κορυφή βρίσκεται η Ελβετία, ακολουθούμενη από τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Γερμανία (η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση το 2016) και την πεντάδα συμπληρώνει η Ιαπωνία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η θέση.

Ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται 5η στην κατάταξη της λίστας Περιπέτεια, με τη Βραζιλία να σκοράρει πρώτη στη λίστα. Οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψη για τη διαμόρφωση της λίστας είναι: φιλική, διασκεδαστική, ευχάριστο κλίμα, γραφική και σέξι. Επιπλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση στη λίστα της Κληρονομιάς όπου λαμβάνεται υπόψη η ιστορία της χώρας με την Ιταλία και την Ισπανία να βρίσκονται στην πρώτη και στη δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, στο πόσο ανοιχτή είναι μια χώρα προς τις επιχειρήσεις, η Ελλάδα βρίσκεται στην 57η θέση και 33η στην Ποιότητα ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ