Wall Street: Το 7ήμερο ανοδικό σερί πήρε τέλος

Το δολάριο υποχώρησε 0,7% έναντι καλαθιού νομισμάτων με το ευρώ κοντά στα 1,066 δολάρια και το γιεν στα 113,3 γιεν στο δολάριο

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αμερικανική αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, αν και μπορεί να υπάρξουν ορισμένα διαλείμματα υποχώρησης, έως ότου ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλύψει με λεπτομέρειες τα σχέδιά του για τη φορολογική μεταρρύθμιση και κυρίως για τους φορολογικούς συντελεστές που θα ισχύουν για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα τα μακροοικονομικά δεδομένα που ανακοινώνονται εξακολουθούν να είναι θετικά και να υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ένα σταθερό αναπτυξιακό δρόμο. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα που ξεπερνά τα 40 χρόνια, σε μία ακόμη ένδειξη βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Άνοδος στις τιμές των αμερικανικών ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει πτώση στο 2,45% και αυτή του 2ετούς να διατηρείται κοντά στο 1,21%.

Το δολάριο υποχώρησε 0,7% έναντι καλαθιού νομισμάτων με το ευρώ κοντά στα 1,066 δολάρια και το γιεν στα 113,3 γιεν στο δολάριο.

Εννέα μετοχές κατέγραψαν πτώση για κάθε πέντε που ενισχύθηκαν. Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε κοντά στο 11,8.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ