Σταθάκης: “Μέτρα στήριξης των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές”

Μέτρα για τη στήριξη των παραγωγών ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τον περιορισμό των καθυστερήσεων στις πληρωμές τους, για την ενέργεια που διοχετεύουν στο σύστημα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων στον τομέα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά, με τους οποίους συζήτησε τα αιτήματα του κλάδου. Όπως ανέφερε, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η ΡΑΕ θα ανακοινώσει την απόφασή της σχετικά με την Πρόσθετη Χρέωση Προμηθευτών για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, που θα προβλέπει και αναδρομικότητα. Με αυτήν την απόφαση αναμένεται να αποκατασταθεί η ροή των πληρωμών στο Σύστημα Ηλεκτρισμού.

Επίσης, ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να υπάρξει άμεση καταβολή ενός μέρους των εκκρεμών πληρωμών στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Απώτερος στόχος είναι να μειωθούν οι υπερημερίες των πληρωμών και να φθάσουν σταδιακά τις 120 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ