Focus: Η Ελλάδα “φλερτάρει” πάλι με το Grexit

Εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στρέφεται το γερμανικό περιοδικό Focus, ενώ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μάταιη και η χώρα “φλερτάρει” με το Grexit.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα “Ο Έλληνας πρωθυπουργός άλλα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και άλλα έκανε” και προσθέτει: “Τίποτε δεν λειτουργεί. Οι Έλληνες φλερτάρουν και πάλι με την έξοδο της χώρα από την ευρωζώνη“,  ενώ όπως τονίζει: “Αντίστροφη μέτρηση και πάλι για την Ελλάδα – χωρίς οικονομική ενίσχυση η χώρα απειλείται και πάλι με πτώχευση”.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχέθηκε στο λαό του πριν από δύο χρόνια ότι θα βάλει τέλος στη λιτότητα. Ωστόσο, επέβαλε αμέτρητες αυξήσεις φόρων και νέα μέτρα λιτότητας. Οι Έλληνες ψηφοφόροι του είναι οργισμένοι“, σύμφωνα με το δημοσίευμα και προσθέτει:

Ο ελληνικός λαός έχει χάσει την υπομονή του. Οι επενδύσεις τείνουν στο μηδέν, ενώ ο δείκτης ανεργίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι νέοι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και συνήθως αμείβονται μόνο με τον κατώτατο μισθό των 486 ευρώ το μήνα. Οι συνταξιούχοι που υποστήριζαν τις οικογένειές τους, σε πολλές περιπτώσεις, δύσκολα μπορεί να βοηθήσουν λόγω των περικοπών στις συντάξεις τους“. 

Σύμφωνα με το περιοδικό Έλληνες διαφόρων ειδικοτήτων: κομμωτών, ταξιτζήδων ακόμη και ιδιοκτητών μπαρ οι οποίοι θεωρούν ότι , “έτσι όπως πάνε τα πράγματα, οδηγούμαστε στην δραχμή“. 

Μάλιστα, η συζήτηση αυτή, για την επιστροφή στη δραχμή, τροφοδοτήθηκε και από απλούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το περιοδικό.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ