Πρώτη – έμμεση – κόντρα Ομπάμα με Τραμπ μέσω εκπροσώπου

Μήνυμα στους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας έστειλε μέσω εκπροσώπου του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση, 10 μέρες μετά από την ανάληψη της ηγεσίας από τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Δίχως να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Τραμπ, ο εκπρόσωπος του κ. Ομπάμα, Κέβιν Λούις, ανέφερε ότι “ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει τον βαθμό κινητοποίησης στην χώρα“, εν μέσω των αντιδράσεων, κυρίως για το διάταγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ, βάσει του οποίου διακόπτεται η εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών: Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία στο αμερικανικό έδαφος.

“Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο”, πρόσθεσε ο Κέβιν Λούις.

Ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ συμπλήρωσε, ακόμη, πως “ο κ. Ομπάμα βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα, εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ