Σαββίδης κατά Ψυχάρη με αφορμή τον ΔΟΛ

Ευθείες βολές κατά του Σταύρου Ψυχάρη ρίχνει η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, η οποία φαίνεται πως όντως ασχολήθηκε σοβαρά με το ενδεχόμενο να αναλάβει την τύχη του ΔΟΛ.

ΔΟΛ: Ναυαγούν οι διαπραγματεύσεις με Σαββίδη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ομογενής επιχειρηματίας έγινε αποδέκτης πολλών αιτημάτων τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες, όσο και από ανθρώπους του Τύπου, για να αναλάβει τον ΔΟΛ, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα του λουκέτου λόγω των χρεών του προς τις τράπεζες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο που είχε εκπονηθεί κινείτο στη “λογική Μαρινόπουλου” και το είχαν αποδεχτεί οι τράπεζες, προέβλεπε πως ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο να καλύψει τα απαραίτητα κονδύλια που θα χρειάζονταν για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των χρεών προς τις τράπεζες, που έφτασε στα 40 εκατ. ευρώ.

Όμως το συγκεκριμένο σχέδιο “κόλλησε” στην απαίτηση του Σταύρου Ψυχάρη να προσμετρηθούν στα υπό πληρωμή χρέη και τα προσωπικά δάνεια και οι εγγυήσεις του ιδίου και της οικογένειάς του, πράγμα που, όπως διαμηνύθηκε από την πλευρά Σαββίδη αλλά, κατά πληροφορίες, και από τις τράπεζες, δε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

Για το λόγο αυτό η πλευρά Σαββίδη θεωρεί το Σταύρο Ψυχάρη ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το ναυάγιο της συγκεκριμένης προσπάθειας διάσωσης του ΔΟΛ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κανένα ραντεβού ανάμεσα στο Σταύρο Ψυχάρη και τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη, και πραγματοποιήθηκε ένα και μόνο ραντεβού, την προηγούμενη Παρασκευή με εκπροσώπους των τραπεζών, όπου διαπιστώθηκε η δυνατότητα συμφωνίας εάν μπορούσε να ξεπεραστεί το “αγκάθι Ψυχάρη”.

Από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη διαμηνύεται επίσης ότι ο ίδιος δεν θα σταματήσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων Τα Νέα και Το Βήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ