Τα Highlights της 3ης μέρας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έκλεψε την παράσταση την 3η μέρα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και μιλώντας λίγο εκτενέστερα για το Brexit. 

Η Τερέζα Μέι, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές ότι η χώρα θα παραμείνει ανοιχτή στις επιχειρήσεις, παρόλο που ετοιμάζεται να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι η Βρετανία παραμένει δεσμευμένη στο ελεύθερο εμπόριο και στην παγκοσμιοποίηση.

Η ίδια ταυτόχρονα προέτρεψε τις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους και τις κοινότητες: «Οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στην υποβόσκουσα πεποίθηση ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν παγκόσμιο βεληνεκές, οι οποίες παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από τους απλούς εργαζόμενους» δήλωσε. «Επομένως είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλία για να δείξουν ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο καθένας παίζει βάσει των ίδιων κανόνων» πρόσθεσε.

Στην υπόλοιπη ημέρα, οι παγκόσμιοι ηγέτες συζήτησαν πως θα είναι το μέλλον, με τις συζητήσεις να καταπιάνονται με διαφορετικά θέματα. Από τις επιπτώσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης στο Μεξικό, στο φεμινισμό στην εργασία, και το ρήγμα στις σχέσεις της ευρωζώνης.

«Δεν είμαστε φυλακισμένοι σε ένα προκαθορισμένο μέλλον», δήλωσε ο John Kerry, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος: τη σωστή διακυβέρνηση, τις ευκαιρίες για τους νέους, και την αντιμετώπιση των «εκμεταλλευτών, των ψευτών και των εγκληματιών». Ταυτόχρονα κάλεσε κι αυτός τους παρευρισκόμενους να αντισταθούν στον λαϊκισμό.

Τέλος, οι Sheryl Sandberg κι ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau εστίασαν σε ζητήματα εργασίας με την Sandberg να αναφέρεται στο εργασιακό χάσμα των γενεών και τον J. Trudeau να δίνει έμφαση στην ισότητα των δύο φύλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ