Αλέξης Χαρίτσης: “Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ σύντομα”

Αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της ημερίδας στις Σέρρες για τον αγροτικό τομέα ως πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

Αφού ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε πάρα πολύ σκληρά έτσι ώστε από τη μεριά της να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάσει της συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “η μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών και των ηγεσιών τους επιζητεί την επίλυση αυτής της σημαντικής εκκρεμότητας, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα η ελληνική οικονομία με ασφάλεια πλέον και για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια να μπορέσει να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης”.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι “πολύ σύντομα, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η εκκρεμότητα θα κλείσει. Η χώρα, οι ελληνικές τράπεζες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και πλέον θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια νέα σελίδα στην ελληνική οικονομία”.

Επισήμανε ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό μέσα στο 2017 να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να έχουμε ανοιχτό ορίζοντα μπροστά μας για την υλοποίηση των αναπτυξιακών πολιτικών που έχουμε σχεδιάσει και να αφήσουμε πίσω μας τον υφεσιακό κύκλο της λιτότητας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα έξι, επτά χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η εκκρεμότητα θα λήξει πάρα πολύ γρήγορα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ