Sports Illustrated : “Ο Αντετοκούνμπο ο πιο συναρπαστικός πλέι-μέικερ στην ιστορία του NBA”

Ως τον πιο συναρπαστικό (intriguing) πλέι-μέικερ στην ιστορία του NBA χαρακτηρίζει ο δημοσιογράφος Lee Jenkins του Sports Illustrated τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει θραύση στο NBA και δεν περνά απαρατήρητος. Μεταξύ άλλων γράφει στο άρθρο του ο Lee Jenkins αναφέρει: «Οι Μπακς έχουν παραδώσει τα ηνία στον εξωφρενικά αθλητικό, ύψους 2.10, Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθιστώντας τον ψηλότερο –και τον πιο συναρπαστικό- πλέι-μέικερ στην ιστορία του ΝΒΑ».

Ολόκληρο το άρθρο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην έντυπη μορφή του Sports Illustrated στις 9 Ιανουαρίου. Το τεύχος αποτελεί ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει μόνο στο Μιλγουόκι.

Εκτός των άλλων, το άρθρο αναφέρεται και στην παιδική ηλικία του Γ. Αντετοκούνμπο, όταν οι γονείς του πούλαγαν πράγματα κοντά στην Ακρόπολη και φοβόντουσαν μην τους απελάσουν πίσω στη Νιγηρία.

«Δεν μπορώ να την αφήσω στην άκρη» δηλώνει ο Αντετοκούνμπο, «Δεν μπορώ να πω τα κατάφερα, τελείωσα με όλα αυτά. Πάντα θα τα κουβαλάω μαζί μου. Είναι η εποχή που έμαθα να δουλεύω με αυτόν τον τρόπο. Τα αποτελέσματα ποτέ δεν ήταν εγγυημένα».  Αυτή είναι κατ’αυτόν η μεγαλύτερη διαφορά του τότε με το σήμερα. «Εάν δουλέψω σήμερα θα φέρει αποτέλεσμα. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα για εμένα».

Μάλιστα δηλώνει ότι δεν ήξερε το ταλέντο του και πόσο θα τον βοηθούσε το ύψος του μέχρι αργότερα. «Πολλοί παίχτες θα σου πουν, όταν ήμουν μικρός, έβλεπα τον Kobe Bryant, τον Michael Jordan, τον LeBron, τον Magic και ήθελα να είμαι σαν αυτούς. Για μένα δεν ήταν καθόλου έτσι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ