Εφορία: “Δεν δεχόμαστε επιταγές από τον Σώρρα”

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πιστέψει στην “δύναμη” του φερόμενου ως δισεκατομμυριούχου Αρτέμη Σώρρα.

Πλέον, μπορούν να χαρακτηριστούν ως εξαπατημένοι, μεταξύ άλλων, καθώς η εφορία πλέον το κάνει ξεκάθαρο, δεν δέχεται εντολές εξουσιοδότησης για την αποπληρωμή του προσωπικού τους χρέους από τον Αρτέμη Σώρρα.

Οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, οι “Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς”, πιστεύουν ότι ο φερόμενος ως δισεκατομμυριούχος διαθέτει τουλάχιστον 600 δισ. δολάρια και έτσι καταθέτουν εντολή εξουσιοδότησης για την αποπληρωμή του προσωπικού τους χρέους από το ποσό αυτό. Μάλιστα στην εντολή εξουσιοδότησης δεν αναφέρεται καν το ποσό προς αποπληρωμή, καθώς είτε 10.000, είτε 100.000, τα 600 δισ. αρκούν και με το παραπάνω.

Η πολυσέλιδη εξουσιοδότηση φυσικά δεν είναι δωρεάν και μαζί με το τέλος συνδρομής στην ΜΚΟ του Σώρρα κοστίζει περίπου 60 ευρώ. Βέβαια μπροστά στην απόγνωση και στην ελπίδα ότι μία στο δισεκατομμύριο μπορεί να λέει αλήθεια, τι είναι 60 ευρώ μπροστά στα 600 δισ. δολάρια; Από την άλλη, βέβαια, αυτό μόνο ως σχήμα Ponzi μπορεί να χαρακτηριστεί, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ενδεικτικά, η ΜΚΟ του Σώρρα χρεώνει 5 ευρώ τη συνδρομή μηνιαιώς και 10 το κόστος εγγραφής. Για να γίνει η αποπληρωμή (θεωρητικά πάντα) θα πρέπει κάποιος να είναι μέλος της οργάνωσης όσο διαρκεί η υπόθεση.

Όσον αφορά στις ΔΥΟ, αυτές έχουν ξεκινήσει την αποστολή έγγραφων απαντήσεων στις εξώδικες δηλώσεις, ζητώντας από τους αιτούντες να βρουν μια ρεαλιστική λύση για την αποπληρωμή του χρέους τους, θυμίζοντάς τους ότι απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους κι ότι η Εφορία δέχεται μετρητά, επιταγές ή κάρτες και όχι τα έγγραφα του προέδρου της “Ελλήνων Συνέλευσις”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ