Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία

Έγκλημα πάθους αποδείχτηκε τελικά η δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία. Η επί 15 χρόνια σύντροφός του Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, ομολόγησε τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Πρέσβη.

Συνεργό της στη δολοφονία ήταν ο εραστής της, Sergio Gomes Moreira Filho, ενώ συνεργοί θεωρούνται ο Eduardo Tedeschi, φίλος του στρατιωτικού αστυνομικού και ένας ξάδερφος του Sergio Moreira, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

Βασικό στοιχείο που βοήθησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας, ήταν οι κηλίδες αίματος στον καναπέ του σπιτού που ζούσε το ζευγάρι, στην Nova Iguaçu, στην ευρύτερη περιοχή της Baixada Fluminense. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Αμοιρίδης μαχαιρώθηκε εκεί μέχρι θανάτου, αργότερα μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο, στο οποίο έβαλαν φωτιά και πέταξαν κάτω από μια γέφυρα.  Ωστόσο, αναμένεται εντός των επόμενων ωρών και η απόφαση των ιατροδικαστών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζευγάρι φέρεται να είχε έναν έντονο καυγά τρεις μέρες πριν γίνει το στυγερό έγκλημα και υπάρχουν και πηγές που καταδεικνύουν ότι ο Αμοιρίδης άσκησε βία στη σύντροφό του, γεγονός που την έκανε να στραφεί στον εραστή της. αργότερα.
 
Ο Sergio Moreira αρχικά αρνούταν κάθε συμμετοχή, αλλά αναγκάστηκε να ομολογήσει όταν του έδειξαν ότι είχε καταγραφεί σε κάμερα να προσπαθεί να τραβήξει ένα πτώμα προς το αυτοκίνητο.

Η μητέρα της συντρόφου του Πρέσβη δηλώνει συγκλονισμένη, λέγοντας ότι ο Κ. Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και δεν του άξιζε αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ