Ρωσία: αξιωματούχος κατηγορείται για τον θάνατο 77 ατόμων από κατανάλωση ελαίου για το μπάνιο

Υπόθεση εναντίον της αναπληρώτριας υπουργού Yevgeniya Nefedova άνοιξαν οι αρχές στη Ρωσία, ύστερα από τον θάνατο 77 ατόμων, οι οποίοι κατανάλωσαν έλαιο για το μπάνιο, στην προσπάθειά τους να επέλθουν σε κατάσταση μέθης.

Η μαζική δηλητηρίαση έλαβε χώρα στην πόλη Irkutsk,μια πόλη 4.000 ανατολικά της Μόσχας. Το έλαιο, το οποίο διαφημίζεται ότι περιέχει 93% αλκοόλ ήταν νοθευμένο με μεθανόλη, μια δηλητηριώδης μορφή αλκοόλης.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση 23 άτομα κι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στην παραγωγή και πώληση ποτών, φαρμάκων, αρωμάτων και άλλων υγρών με υψηλή κατανάλωση αιθανόλης ή πόσιμου αλκοόλ.

Η Nefedova, αναπληρώτρια υπουργός κατηγορείται για αμέλεια, καθώς ήταν υπεύθυνη για τη χρήση της γης που άνηκε στην τοπική κυβέρνηση της Irkutsk. Ένα μήνα πριν την δηλητηρίαση, η Nefedova φέρεται να έλαβε στοιχεία για την χρήση κρατικής γης για παράνομη πώληση αλκοόλ, δήλωσαν οι ερευνητές. Παρόλα αυτά, προτίμησε να αγνοήσει την υπόθεση και να ασχοληθεί με κάποια άλλη.

Ο αριθμός των νεκρών από την κατανάλωση του συγκεκριμένου ελαίου ανήλθε στους 77, ενώ 16 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ