9 χρόνια επιτυχίας για το Animasyros

Στη Σύρο διοργανώνεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ Animation στην Ελλάδα και ένα από τα 20 σημαντικότερα παγκοσμίως στο είδος του.

Το Animasyros, πέτυχε φέτος τη μεγαλύτερη και πληρέστερη έως τώρα διοργάνωση και θέτει υψηλούς στόχους με τη συνδρομή του act4Greece. Μέσω του crowdfunding, της οικονομικής συνδρομής από το κοινό, επιχειρεί να καλύψει τα κόστη της τελευταίας διοργάνωσης και να χρηματοδοτήσει το #tour16_17 σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκινώντας το 2008, με επιδίωξη τη γνωριμία του ελληνικού κοινού με την εγχώρια και διεθνή παραγωγή κινουμένων σχεδίων, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου. Η επιλογή του τόπου, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς το Φεστιβάλ πιστεύει έντονα στον ιδιαίτερο πολιτιστικό χαρακτήρα της Σύρου και του Αρχιπελάγους. Επενδύει, επίσης, στην πολιτιστική αποκέντρωση, πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα νησιά της Ελλάδας παρά τις δυσκολίες πρόσβασής τους, μπορούν να αποτελέσουν κέντρα δημιουργίας & προαγωγής της τέχνης. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ και χαίρει υποστήριξης από τοπικούς φορείς του νησιού.

Περιλαμβάνει προβολές, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ και καταξιωμένους στο χώρο καλλιτέχνες, στούντιο κινουμένων σχεδίων, δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν για όλους. Ο εθελοντισμός, επιπλέον, αποτελεί βασική αξία του Animasyros, γι’ αυτό και το 85% του δυναμικού του αποτελείται από εθελοντές.

Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε τρία διαγωνιστικά τμήματα, καθώς και θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού, όπως και αφιερώματα σε επιμέρους χώρες. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν επτά θεματικά εργαστήρια με ομάδες που αποτελούνταν από παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, ΑμεΑ και ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα την παραγωγή μικρού μήκους ταινίας από την κάθε ομάδα.

Το Animasyros, όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτύχει σημαντικές συνεργασίες με μορφωτικά τμήματα πρεσβειών και με Νομικά Πρόσωπα και πολιτιστικούς θεσμούς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη και θέλοντας να αναδείξει νέες συνέργειες και συνεργασίες, το Σεπτέμβριο εγκαινίασε το τμήμα της Αγοράς, που ενθαρρύνει τη διεθνή δικτύωση επαγγελματιών του χώρου.

Μέσα από την crowdfunding πλατφόρμα του act4Greece, το Animasyros ζητάει τη συνδρομή όλων μας για να καλύψει τα κόστη της τελευταίας επιτυχημένης διοργάνωσης και του #tour16_17 που θα πραγματοποιηθεί σε 7 προορισμούς σε Ελλάδα & Κύπρο!

Όλοι μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε στη συγκέντρωση πόρων για να συνεχίσει να υπάρχει το μαγικό αυτό φεστιβάλ! Συνεισφέροντας όλοι από κάτι, θέτουμε τις βάσεις για να μπορεί το Animasyros να είναι μαζί μας, προσφέροντας δωρεάν πρωτότυπες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ευκαιρίες προβολής και δικτύωσης σε νέους δημιουργούς καθώς και άμεσα οφέλη στην τοπική κοινωνία.

“Για πρώτη φορά στον Τραπεζικό Κλάδο στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα όπως το act4Greece, δηλαδή την υποδομή για την αποτελεσματική υποστήριξη πολλαπλών κοινωνικών δράσεων μέσω crowdfunding”, δηλώνει η Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα.

“Καθώς στόχος της Τράπεζας είναι τόσο η Κοινωνική όσο και η Αναπτυξιακή Τραπεζική, θέλαμε να καλύψουμε όλα τα είδη του crowdfunding, συγκεντρώνοντας χρήματα και για δανεισμό (lending model) αλλά και για συμμετοχή στο ίδιο κεφάλαιο μιας εταιρείας (equity model), στηρίζοντας έτσι νεοφυείς, καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Ο δρόμος άνοιξε με τον Νόμο 4416/2016, και πλέον οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις έχουν ένα πρωτοποριακό εργαλείο χρηματοδότησης μέσω crowdfunding τόσο από ιδιώτες όσο και από θεσμικούς επενδυτές, με τη μεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας”.

Το act4greece έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 900.000 ευρώ με την συνδρομή άνω των 3600 δωρητών.

Η χρηματοδότηση του Animasyros είναι μια από τις έξη δράσεις που έχει υποστηρίξει μέχρι στιγμής το act4Greece. Ήδη έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία δράσεις όπως η σίτιση μαθητών σχολείων υποβαθμισμένων περιοχών, η υποστήριξη δράσεων των Γιατρών του Κόσμου και η συντήρηση των εγκαταστάσεων του Θεάτρου Τέχνης. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υποστηριχθούν 11 νέες δράσεις που ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό με την έμπρακτη συμμετοχή των πολιτών.    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ