Την Πέμπτη η επανακαταμέτρηση ψήφων στο Ουισκόνσιν

Την Πέμπτη πρόκειται να ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ύστερα από έφεση που άσκησε η πρώην υποψήφια του Πράσινου Κόμματος, Jill Stein.

Ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Stein για καταμέτρηση των ψήφων δια χειρός και έτσι οι τοπικοί αξιωματούχοι θα πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο καταμέτρηση.

Η Stein πλήρωσε το ποσό των 3,5 εκατ. δολαρίων για να ασκήσει την έφεση αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει την επαναμέτρηση των ψήφων δια χειρός.

Η δικαστής της περιοχής Dane, Valerie Bailey-Rihn δήλωσε ότι ακολουθεί το νόμο παρά τις προσωπικές τις απόψεις. «Μπορεί να διαφωνώ, αλλά ακολουθώ το νόμο».

Η Stein έχει ασκήσει έφεση για επανακαταμέτρηση των ψήφων και στην Πενσυλβανία κι αναμένεται να ασκήσει έφεση και στο Μίσιγκαν αργότερα σήμερα, που λήγει η προθεσμία.

Η ίδια δήλωσε στον ιστότοπό της όπου ζητούσε δωρεές για να πληρώσει το ποσό που απαιτείται για την έφεση: «Ειδικοί της ακεραιότητας των εκλογών έχουν ανεξάρτητα αναγνωρίσει ότι υπήρξαν στατιστικές ανωμαλίες που ήγειραν ανησυχίες στο Μίσιγκαν, στην Πενσυλβανία και στο Ουισκόνσιν».

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τη μεριά του χαρακτηρίζει τις προσπάθειες της Stein απάτη για να γεμίσει τα ταμεία της.  «Η επανακαταμέτρηση αυτή είναι απλά ένας τρόπος από την Jill Stein, η οποία, συγκέντρωσε ποσοστό χαμηλότερο του 1% των ψήφων συνολικά και δεν είχε καν ψηφοδέλτιο σε πολλές πολιτείες, να γεμίζει τα ταμεία της με χρήματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα ξοδέψει καν σε αυτήν την γελοία επανακαταμέτρηση» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ