3 στους 4 Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν κατέχει τα προς το ζειν ώστε να μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του και ταυτόχρονα να μπορέσει να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή, ενώ σχεδόν το 1/3 των Ελλήνων σκέφτονται να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κατάστασής τους.

Τα παραπάνω κατέδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας European Consumer Payment Report 2016 που διενήργησε η εταιρεία Intrum Justitia

Ειδικότερα, τρεις στους τέσσερις Έλληνες είναι ασυνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους, ενώ το 68% δηλώνει ότι δεν μπορεί πάντα να πληρώνει τα χρέη του. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα!

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, το 65% φοβάται ότι μόλις πληρώσει τους λογαριασμούς δεν θα έχει χρήματα για τον υπόλοιπο μήνα και το 9% θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση δεν θα γίνει καλύτερη.

Ακόμη, το 42% εκτιμά ότι τα παιδιά τους θα είναι σε χειρότερη μοίρα οικονομικά από τους ίδιους.

Λόγω της οικονομικής κατάστασης, το 30% των Ελλήνων θα μετανάστευε σε άλλη χώρα προκειμένου να επιβιώσει, με την Γερμανία να θεωρείται ο πρώτος προορισμός προς μετανάστευση με 17%, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο με 14% και την Σουηδία με 6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ