Εξύμνηση της Δημοκρατίας από τον Ομπάμα

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσα πρόσφερε η Ελλάδα με την Δημοκρατία ανά τους αιώνες και ταυτόχρονα παρουσίασε το όραμά του για την Δημοκρατία, ενώ έκανε και απολογισμό της θητείας του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια διευρυμένη και εκτεταμένη ομιλία εξύμνησε τη δημοκρατία και παρότρυνε για έναν εκσυγχρονισμό της Παγκοσμιοποίησης. Μέσω της ομιλίας του, έστειλε μηνύματα τόσο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τη Δημοκρατία το μόνο μέσο για πρόοδο. Μάλιστα, έκανε και έμμεση παρατήρηση για το προσφυγικό, λέγοντας ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, αναφερόμενος στις χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν ”θερμή σχέση” με τη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στις διεθνείς αγορές, υποδηλώνοντας ότι ο αμερικανικός λαός ψήφισε όπως ψήφισε, επειδή η παγκοσμιοποίηση ως έχει, δεν επαρκεί και χρειάζεται εκσυγχρονισμός της παγκοσμιοποίησης και αναδιανομή των οφειλών από την παγκοσμιοποίηση.

Ταυτόχρονα, ενθάρρυνε την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις στις υποδομές και τις επενδύσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι πάντα θα υπάρχει υποστήριξη τις ΗΠΑ προς την χώρα μας και επανήλθε στο ζήτημα του χρέους, λέγοντας ότι το χρέος είναι το κλειδί στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρότρυνε τους Έλληνες να μείνουν στην Ελλάδα, αναφερόμενος μάλιστα στην ιστορία της χώρας, λέγοντας ότι οι Έλληνες ήταν ένας λαός που πάλευε και πάντα τα κατάφερνε.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ