Η απάντηση του Ομπάμα στο Παυλόπουλο

Για την τρομοκρατία, το προσφυγικό και την επίσκεψή του στην Ακρόπολη μίλησε ο Πρόέδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αφού ευχαρίστησε στην αντιφώνησή του τον Προκόπη Παυλόπουλο για το θερμό καλωσόρισμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θεώρησε ότι στο τελευταίο ταξίδι μου ως Προέδρου έπρεπε να επισκεφτεί την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία. «Καταλαβαίνουμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, αλλά η κατάσταση καλυτερεύει, θα συνεργαστούμε αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος που πρέπει να καλυφθεί ακόμα» πρόσθεσε.

Στο ζήτημα της τρομοκρατία στην Μέση Ανατολή δήλωσε ότι εκτιμά τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο και την Ελλάδα για την προσφορά της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και προσθεσε: «Καθώς γίνεται η μετάβαση από τους Δημοκρατικούς στους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ το θέμα του ΝΑΤΟ έχει πολύ μεγάλη σημασία και πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχεια».

«Η ΕΕ είναι κάτι καλό όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Μπ. Ομπάμα.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη την κυβέρνηση για τη συμπόνια και την ανθρωπιά με την οποία χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα και δήλωσε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν αφορά μόνο ένα κράτος, αλλά είναι ένα θέμα όλων μας και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες, ώστε αυτό το πράγμα να συνεχιστεί με κάποια τάξη.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιθυμία του να επισκεφτεί την Ακρόπολη, καθώς από την στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ