H απαγόρευση του αλκοόλ στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν είναι σίγουρη

Τι καλύτερο να απολαύσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου από μια παγωμένη μπύρα. Πόσο μάλλον αν βρίσκεσαι σε μια ζεστή χώρα και πραγματοποιείται το μουντιάλ. Για το Παγκόσμιο Κύπελο του 2022, το οποίο θα λάβει χώρα στο Κατάρ, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το καλό είναι ότι φαίνεται ότι η απαγόρευση της μπύρας δεν είναι ακόμη δεδομένη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα της FIFA, Fatma Samoura, η οποία, στο πλαίσιο επίσκεψης της Ντόχα δήλωσε ότι οι συζητήσεις για την απαγόρευση του αλκοόλ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τη  F. Samoula: «Θα φτάσουμε σε ένα στάδιο που θα συζητήσουμε όχι μόνο το αλκοόλ αλλά και το φαγητό. Σεβόμαστε την κουλτούρα και τον πολιτισμό (της χώρας που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελο)».

Ο Hassan Al Thawad, Γενικός Γραμματέας της επιτροπής που επιβλέπει τις προετοιμασίες της διοργάνωσης δήλωσε ότι παρόλο που είναι υπέρ της απαγόρευσης της πώλησης του αλκοόλ, αυτό δεν είναι επίσημο.

Στο Κατάρ η πώληση αλκοόλ γίνεται σε ορισμένα ξενοδοχεία και σε ξένους που έχουν ειδική άδεια.

Ήδη πολλές εταιρείες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Για παράδειγμα, η Budweiser, η οποία αποτελεί χορηγό του κυπέλλου για χρόνια, δεν χαίρεται ιδιαίτερα με το να μην μπορεί να «εξαργυρώσει» τη χορηγία της σε πωλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ