Η νικητήρια ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Κι επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον πρώτο Πρόεδρο που εκλέγεται που δεν ανήκε στην πολιτική ή δεν προέρχεται από κάποιο στρατιωτικό σώμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους. Δήλωσε ότι τον κάλεσε η Χίλαρι Κλίντον και τον συνεχάρη και την συνεχάρη κι αυτός για την προεκλογική εκστρατεία της.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θα ζητήσει καθοδήγηση κι απ’όσους δεν τον υποστήριξαν καθώς έχει να μάθει πολλά απ’αυτούς. Επιπλέον τόνισε την ενότητα που θα πρέπει να έχουν οι ΗΠΑ: “Είναι στιγμή να ενωθούμε σαν άνθρωποι“. “Τίποτα δεν είναι πολύ μεγάλο. Δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα άλλο από το καλύτερο” πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να ξαναπροσδιορίσει το Αμερικανικό όνειρο και δήλωσε ότι η βραδιά αυτή δεν θα είναι ιστορική αν δεν κάνουν μια καλή δουλειά. Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για νίκη και στις επόμενες εκλογές. “Θέλω σε 2,3,4 ή και 8 χρόνια, να κοιτάξετε πίσω και να πείτε τί καλή δουλειά που κάναμε“.

Ακόμη, δήλωσε ότι θέλει καλές διπλωματικές σχέσεις με όλα τα κράτη.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους γονείς του, τις αδερφές του, τον αδερφό του Ρόμπερτ, τον νεκρό αδερφό του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε ότι θα πιάσει αμέσως δουλειά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ