Παρίας της Ευρώπης η Ελλάδα… και με τη βούλα!

Στο εξωτερικό βρέθηκαν μαθητές, της πρώτης λυκείου, ιδιωτικού σχολείου της χώρας το θεωρείται – και είναι – από τα καλύτερα που διαθέτει η Ελλάδα.

Μία ομάδα από τα παιδιά αυτά λοιπόν βρέθηκε στην Ελβετία και μεταξύ άλλων οι καθηγητές είχαν κανονίσει – σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες τους, που τους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδρομής – να επισκεφθούν τοπικό εστιατόριο προκειμένου οι νεαροί μαθητές να γευτούν την κουζίνα της κέντρο-ευρωπαϊκής χώρας.

Έτσι λοιπόν επισκέφθηκαν το εστιατόριο και οι αρμόδιοι εκεί τους υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θερμή δεδομένου ότι επρόκειτο – φυσικά – για μαθητές. Μέχρι εδώ όλα καλά. 

Ωστόσο, όταν ο ένας σύνοδος – καθηγητής – έδωσε το όνομα του, επικράτησε ένας μικρός πανικός, στους ανθρώπους του εστιατορίου που άρχισαν να μιλούν μεταξύ τους στα γερμανικά (από αγγλικά που μίλησαν αρχικά). Το γεγονός αυτό παραξένεψε πολύ τους συνοδούς των μαθητών.

Και εκεί ήρθε το σοκ. Οι εκπρόσωποι του εστιατορίου ανακοίνωσαν στους συνοδούς των μαθητών πως δεν μπορούσαν να δεχτούν Έλληνες καταναλωτές (την συζήτηση την άκουσε ένας από τους συνοδούς – καθηγητές που γνωρίζει άριστα γερμανικά) και έτσι απλά τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Η “επίσημη” δικαιολογία ήταν πως: “ο μετρ δεν είχε καταγράψει την κράτηση”.

Ακούν Έλληνας στο εξωτερικό και τρέχουν… 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ