Μίχαλος: «Σταθεροποιείται το περιβάλλον παρά τις προκλήσεις»

«Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον έχει πλέον σταθεροποιηθεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής βαίνει ομαλά, με την Ελλάδα να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας προς τη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει στο αμέσως επόμενο διάστημα την υλοποίηση μίας νέας σειράς μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει περαιτέρω το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μεταξύ των κυριότερων, ανέφερε «την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στις αγορές υπηρεσιών, με έμφαση στους κλάδους των μεταφορών, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου. Νέες μεταρρυθμίσεις αναμένονται και στην αγορά εργασίας, με υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημαντικές ευκαιρίες για εγχώριους και ξένους επενδυτές αναμένεται να προκύψουν, σημείωσε ο ίδιος, από την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα λαμπρό πεδίο συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων και μέσα από την κοινή αξιοποίηση ευκαιριών, μπορούν να προκύψουν σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη, αλλά και μακροπρόθεσμα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ