Μέρκελ: σημαντική η διατήρηση καλών σχέσεων με τη Βρετανία

Σημαντική θεωρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τη διατήρηση των καλών και φιλικών σχέσεων με τη Βρετανία, αλλά για την οικονομία θα πρέπει να προκληθούν όσο το δυνατόν λιγότερες προστριβές. Τα παραπάνω δήλωσε η ίδια σήμερα από το Βερολίνο όπως μεταδίδει το ΑΜΕ-ΑΠΕ.

Η Άγκελα Μέρκελ θέλει να προσεγγίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit με ένα μείγμα φιλίας και σκληρότητας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερες προστριβές στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ταυτόχρονα η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε: «Από την άλλη πλευρά πρέπει τα 27 εναπομείναντα κράτη να διατηρηθούν ενωμένα και δεν πρέπει να θέσουμε κριτήρια βάσει των οποίων ο κάθε ένας θα μπορεί να επιλέγει ό,τι χρειάζεται από την Ευρώπη. Αυτή θα είναι η εξαίρεση».

Επιπλέον, η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι οι τέσσερις ελευθερίες που καθορίζουν την εσωτερική αγορά της ΕΕ -η ελευθερία της κυκλοφορίας των ανθρώπων, των προϊόντων, των υπηρεσιών και του κεφαλαίου- θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για τις διαπραγματεύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ