Παππάς: Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρίζουμε στα παλιά κανάλια

Σε περίπτωση που ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα υπάρξει επιστροφή στο καθεστώς των παλαιών καναλιών δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, μετά την απόφαση του ΣτΕ για το σύννομο των προσφυγών.

Αν παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις, δήλωσε ο Ν. Παππάς «δελτία ειδήσεων τα οποία είχαν κυρίως ενασχόληση με την βιομηχανία θεάματος και του λεγόμενου λαϊφστάιλ, τώρα έχουν πέσει με εμβρίθεια στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών».

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για ένα «γαϊτανάκι πιέσεων στους δικαστικούς λειτουργούς» λέγοντας ότι είναι «μια παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάθε πολίτης παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων τα οποία αναλόγως την περίπτωση διασύρουν ή αποθεώνουν δικαστικούς λειτουργούς». «Μιλώ για δελτία ειδήσεων που είχαν θεματολογία λαιφστάιλ και της βιομηχανίας θεάματος και τώρα έχουν πέσει με εμβρίθεια στο θέμα των καναλιών και ασχολούνται με συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαστών».

«Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των αποτυχόντων του διαγωνισμού», τόνισε ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για «τηλεοπτικό παρακράτος το οποίο επιθυμούσε και επιθυμεί να επιβάλει πολιτικές και δικαστικές αποφάσεις. Η Κυβέρνηση αυτή έχει υποστεί ανελέητο πόλεμο για τις επιλογές που έχουμε κάνει».

Αναφορικά με τη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές αλλά αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στην ερώτηση για το αν θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις τυχόν απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας αρκέστηκε στο σχόλιο ότι τα συμφέροντα επιθυμούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις. «Είναι ηλίου φαεινότερο και το προδικάζουν και κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ» συμπλήρωσε. 

Επέκρινε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι με τις ενέργειές της αυτό που ζητά είναι «δικαστές να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Για τις θεματικές άδειες είπε ότι θα δοθούν σύντομα και ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να αναλάβει τον σχετικό διαγωνισμό.

Τέλος χαρακτήρισε «ζήτημα πολιτικής βούλησης» τη μάχη κατά της διαπλοκής και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει γιατί δεν έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδεις. «Ποιος τους πίεσε να μη το κάνουν;», αναρωτήθηκε.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ