4.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας

Την άμεση έναρξη της διαδικασίας για 4.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Οι προσλήψεις αφορούν σε θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, κοινωφελούς εργασίας, με διάρκεια δώδεκα μηνών και με τα αντίστοιχα επιδόματα. Ο στόχος είναι το προσωπικό να είναι στις αρμόδιες θέσεις τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, πρόκειται για μαζική “ένεση” προσωπικού στο σύστημα Υγείας, η οποία έρχεται να προστεθεί στις θέσεις που ήδη καλύπτονται ή είναι σε προκήρυξη ή πρόκειται να προσληφθούν στο επόμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας ανέφερε ότι οι προσλήψεις εντάσσονται στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για ταχεία βελτίωση της κατάστασης και αντιμετώπιση των προβλημάτων έτσι ώστε μέσα στο 2017 να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα για τη δημόσια Υγεία στην χώρα μας.

Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Παππάς δήλωσε ότι: “τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ