Τα “βρήκαν” τελικά Κυβέρνηση και Οικολόγοι για τις ΔΕΚΟ

Συναγερμός είχε σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από την χτεσινή πρόθεση των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο καθώς αντιδούσαν στη μεταβίβαση έξι επιπλέον ΔΕΚΟ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και κυρίως των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, όσο και ο τον βουλευτής Γιώργος Δημαράς διαμήνυαν ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο, βασιζόμενοι στο ότι το νερό είναι ”κοινό αγαθό και η αξιοποίηση-διανομή του θα πρέπει να είναι δημόσια”.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη. Η συνάντηση έληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι κι απ’ότι φαίνεται οι δύο πλευρές «τα βρήκαν».

Κατά την αποχώρησή τους από το Μέγαρο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Γιώργος Δημαράς ανέφεραν ότι μέσα στη μέρα θα ανακοινώσουν και επίσημα τους λόγους για τους οποίους τελικά συμφώνησαν και θα ψηφίσουν υπέρ του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου

Να σημειωθεί ότι η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για τα νέα προαπαιτούμενα της μνημονιακής συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί με ψηφοφορία μετά τις 9 μ.μ. Η ψηφοφορία πιθανότατα θα είναι ονομαστική ύστερα από αίτημα κόμματος της αντιπολίτευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ