ΕΕ: Η πώληση των «κόκκινων» δανείων σε funds δεν ήταν προαπαιτούμενο

Η πώληση των «κόκκινων δανείων» σε funds ήταν ελληνική πρόταση και όχι προαπαιτούμενο των θεσμών, όπως αναφέρεται σε απαντητική επιστολή του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τη σχετική επιστολή του δικηγόρου που εκπροσωπούσε τους δανειολήπτες, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε πως «στην απαντητική επιστολή της, η Επιτροπή εξηγεί ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα πολύπλοκων και λεπτομερών συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές», προσθέτοντας ότι η εν λόγω νομοθεσία «επιτυγχάνει μία ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες πολύ υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου για την εξυπηρέτηση και την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη συμμετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος». Πρόσθεσε επίσης πως «η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών Αρχών, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως «η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ