«Χορταστική» πρεμιέρα στο Champions League!

«Χορταστική» ήταν η πρεμιέρα του Champions League στην οποία έλαμψαν τα «αστέρια» της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν, καθώς οι δύο αυτές ομάδες πέτυχαν τα περισσότερα τέρματα (12 συνολικά).

Ωστόσο η ημέρα «στιγματίστηκε» από την αναβολή του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι – Γκλάντμπαχ εξαιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Συνολικά στη χθεσινή, πρώτη ημέρα του Champions League, οι ομάδες είχαν απολογισμό 22 τερμάτων. Τις ευρύτερες νίκες ωστόσο, όπως αναφέραμε, πέτυχαν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν οι οποίες κέρδισαν με 7-0 και 5-0 αντίστοιχα τις Σέλτικ και Ροστόφ.

Ο «άσος» της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι πέτυχε «χατ τρικ», στη νίκη επί Σέλτικ, ενώ ο Σουάρες με δύο τέρματα, ο Ινιέστα με ένα και ο Νείμαρ με επίσης ένα τέρμα πρόσθεσαν τα ονόματα τους στους σκόρερ του αγώνα. Ωστόσο η εμφάνιση του Βραζιλιάνου «άσου» ήταν εκκωφαντική, καθώς εκτός από το θαυμάσιο γκολ είχε και τέσσερις ασίστ.

Ο Τζόσουα Κίμιχ ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο «Αλιάνζ Άρινα», εκεί όπου η Μπάγερν διέλυσε με 5-0 τη Ροστόφ, για τον 4ο όμιλο. Από ένα τέρμα πέτυχαν επίσης οι: Λεβαντόφσκι, Μίλερ και Μπερνάτ. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 στην Ολλανδία την Αϊντχόφεν με το υπέροχο γκολ του Σαούλ.

Για τον 1ο όμιλο η Παρί Σεν Ζερμέν μοιράστηκε τους βαθμούς με την Άρσεναλ, καθώς το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1. Ωστόσο ο Έντισον Καβάνι πέτυχε το γρηγορότερο τέρμα της αγωνιστικής (στο 55ο δευτερόλεπτο), ενώ το τέρμα της λονδρέζικης ομάδας πέτυχε ο Σάντσες με αποτέλεσμα τα «κανόνια» να «δραπετεύσουν» με το βαθμό της ισοπαλίας από το Παρίσι. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Λουντογκόρετς στην Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη επί της Βασιλείας με σκορ 1-1.

Στον 2ο όμιλο, τέλος, τα αποτελέσματα κρίνονται μάλλον φυσιολογικά. Συγκεκριμένα, η Νάπολι με ηγέτη και σκόρερ τον Πολωνό στράικερ, Αρκάντιους Μίλικ, νίκησε 2-1 στο Κίεβο τη Ντινάμο, ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπεσίκτας με το καταπληκτικό γκολ-φάουλ του Ταλίσκα «έκλεψε» το βαθμό από τη Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» (1-1 το τελικό σκορ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ