Ξεκινά η «μάχη» για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

Με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων, από την πρώτη αξιολόγηση, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, αρχίζουν εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στην ατζέντα τη Δευτέρας βρίσκονται η καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και το νέο Ταμείο. Έτσι, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους θεσμούς για σήμερα (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου) διαμορφώνεται ως εξής:
– 15.30: Καταπολέμηση Διαφθοράς.
– 16.30: Nέο Ταμείο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «Έκθεση Συμμόρφωσης». Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, όπως ανέφεραν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ στις αρχές της εβδομάδας.

Εξάλλου, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συναρτάται άμεσα τόσο με τις συζητήσεις για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και με μία νέα δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ