Τι είπαν Τσακαλώτος-Σταθάκης με τον Μοσκοβισί

Η γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας με τα προαπαιτούμενα, η βελτίωση της συνεργασίας και η εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους πριν το τέλος του χρόνου, απασχόλησαν τη συνάντηση του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικού, στη συνάντηση η οποία ήταν σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον κ. Μοσκοβισί, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα:
1. Να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ ευρώ. Το ίδιο να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

2. Να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης συνεργασίας και πρέπει να αξιοποιηθούν.

3. Και οι δύο πλευρές θεωρούν σημαντικό να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών υπουργών της κυβέρνησης με τον κ. Μοσκοβισί δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, δεν απέκλειαν αυτό το θέμα να συζητηθεί στο σημερινό Euroworking Group που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ