Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι φετινές βάσεις παρουσιάζουν μεικτή εικόνα, με τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τις Θεωρητικές Σχολές να σημειώνουν πτώση και τις σχολές του τομέα της Υγείας αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς από τους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, εισήχθησαν οι 72.973.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» και πρόσθεσε ότι «χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές», μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα, «που θα αναβαθμίζει το σχολείο και άρα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του λυκείου και αφετέρου θα αποδίδει στο σχολείο την ευθύνη επιλογής για την τριτοβάθμια».

Εδώ μπορείτε να δείτε τις βάσεις και εδώ που έχει πετύχει ο κάθε υποψήφιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ