Ασταμάτητος ο Φελπς, έφτασε τα 21 χρυσά μετάλλια!

980x620Michael Phelps02

Τα 21 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε ο Μάικλ Φελπς στο Ρίο, μεγαλώνοντας το ρεκόρ του πλέον πολυνίκη ολυμπιονίκη στην ιστορία!

Ο 31χρονος πλέον Φελπς αρχικά συνέτριψε στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα τον Νοτιοαφρικανό Τσαντ λε Κλος, ο οποίος τον είχε νικήσει με απειροελάχιστη διαφορά πριν τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια, ο Φελπς έκλεισε τη βραδιά του βοηθώντας την ομάδα των ΗΠΑ να κερδίσει το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4×200 μέτρα ελεύθερο ανδρών.

Με τις δύο νίκες του το βράδυ της Τρίτης ο Φελπς έχει αισίως φτάσει τα τρία χρυσά στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς το Σαββατοκύριακο κέρδισε την πρώτη θέση με την αμερικανική ομάδα και στη σκυταλοδρομία των 4×100 ελεύθερο.

Και δεν αποκλείεται να έπεται και συνέχεια, καθότι ο Φελπς θα συμμετάσχει ακόμα στα 100 μέτρα πεταλούδα και στο μικτό των 200 μέτρων, αγωνίσματα που έχει κερδίσει και στους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Φελπς είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση μετά τους Αγώνες του Λονδίνου, όμως το 2014 αποφάσισε να επιστρέψει στις πισίνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ