Συνάντηση Τσίπρα – Μπορίσοφ στη Σόφια

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ παράλληλα, θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις των υπουργών. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει η ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (Α.Σ.Σ.).

Ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική αποστολή έφτασαν στη Σόφια λίγο μετά τις 10 το πρωί, για να μεταβούν στη συνέχεια στον χώρο εργασιών της συνόδου του Α.Σ.Σ. Ελλάδας-Βουλγαρίας. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το απόγευμα, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Για τις 12.40 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των διμερών Συμφωνιών και στις 13.00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Την κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ