Επιμένει στις καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου η εισαγγελέας εφετών

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με παρεμβάσεις του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία χειρίστηκε, κατέθεσε για πέμπτη συνεχή φορά η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η εισαγγελέας εφετών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά μελών της Επιτροπής Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφορά τη συμπεριφορά μόνο δύο μελών της.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για την ενέργεια της αυτή, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να αποταθεί στην Επιτροπή Θεσμών αν είχε πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, η Γεωργία Τσατάνη επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της. Πάντως δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει ούτε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι ρωτήθηκε επίμονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για λόγους δικονομικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ