Τον Αύγουστο τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων στην Ελλάδα

Ξεκινά τον Αύγουστο το πρώτο δίκτυο υδροπλάνων Κέρκυρας – Παξών, σύμφωνα με τις δηλώσεις της γενικής γραμματέως επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Πέτης Πέρκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο, το Ιόνιο και ειδικά η Κέρκυρα και οι Παξοί θα είναι τα πρώτα μέρη στη χώρα, που θα πετάξει υδροπλάνο. Οι αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών είναι «ώριμες». Βέβαια είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα, καθώς πρόκειται, για ένα καινούργιο μέσο μεταφοράς που μπαίνει στην Ελλάδα».

«Στην Ευρώπη, αν εξαιρέσουμε βέβαια την Κροατία, που εκεί έχουνε δύο χρόνια που πετάνε υδροπλάνα, δεν υπάρχει ούτε η νομοθεσία ούτε οι προδιαγραφές. Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα, είναι ουσιαστικά η πρώτη είσοδος. Βέβαια, εμείς έχουμε πιο αυστηρή νομοθεσία και στα περιβαλλοντικά και στα θέματα της ασφάλειας, όμως καταφέραμε, πραγματικά να ξεπεραστούν» είπε η Πέτη Πέρκα, ενώ αποκάλυψε ότι πρόκειται να ψηφιστεί νέος νόμος που θα αντιμετωπίσει τις «παθογένειες του παρελθόντος» όπως τις χαρακτήρισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ