Σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης η πόλη των Ολυμπιακών αγώνων

Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε χθες την πολιτεία σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ζητώντας ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ώστε η πολιτεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της στις δημόσιες υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Όπως υπογραμμίζεται στην επίσημη εφημερίδα της πολιτείας η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων οδήγησε σε «σοβαρές δυσκολίες στην παροχή βασικών δημοσίων υπηρεσιών» και χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να αποτραπεί «μια ολοκληρωτική κατάρρευση της διοίκησης της δημόσιας ασφάλειας, υγείας, εκπαίδευσης, μέσων μεταφοράς και περιβαλλοντικής διαχείρισης».

Τα έσοδα της πολιτείας του Ρίο έχουν καταρρεύσει τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από την επίσκεψη στην πολιτεία την περασμένη εβδομάδα του μεταβατικού προέδρου Μισέλ Τέμερ που δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξασφαλίσει πως θα εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις.

Η πόλη αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 500.000 ξένους επισκέπτες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ