Στοιχεία των αποδεκτών των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Τα στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ ζητά από όλες τις τράπεζες, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Ειδικότερα, με εντολή του προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο Γιάννης Δραγάτσης ζητά τους φακέλους των μη εξυπηρετούμενων μεγάλων δανειοδοτήσεων που αφορούν το διάστημα από το 2009 έως σήμερα, προκειμένου στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διενεργεί, να εξετάσει αν τα ποσά που πιστώθηκαν σε επιχειρήσεις δαπανήθηκαν για τους λόγους που εγκρίθηκαν από τις τράπεζες ως δάνεια, ή αν τα χρήματα διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

Σκοπός του εισαγγελέα είναι να εντοπίσει ποια από τα ερευνώμενα χρηματικά ποσά των δανειοδοτήσεων «μετανάστευσαν» στο εξωτερικό και μεταβλήθηκαν σε προσωπικούς ή άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα στοιχεία που φέρεται να διαθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός, φαίνεται να καταδεικνύουν αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματιών, που εντός της χώρας εμφανίζονται «μη δυνάμενοι» να αποπληρώσουν τις επιχειρηματικές δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ στο εξωτερικό είναι μεγαλοκαταθέτες.

Ο εισαγγελέας ζητά από τις τράπεζες να του παρέχουν τα στοιχεία που ζητά εντός 5 ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ