Όζμπορν: «Brexit σημαίνει αύξηση φόρων και μειώσεις δημοσίων δαπανών»

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν θα προειδοποιήσει σήμερα τους πολίτες ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εάν ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας.

Καθώς δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον πάρει προβάδισμα, ο Όζμπορν ανεβάζει τους τόνους των προειδοποιήσεών του για τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο Brexit, διαμηνύοντας πως θα αντιδράσει αυξάνοντας τους φόρους και περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες.

«Η αποχώρηση από την ΕΕ θα έπληττε τις επενδύσεις, θα ζημίωνε τις οικογένειες και θα έβλαπτε τη βρετανική οικονομία», θα πει ο Τζορτζ Όζμπορν σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα. «Θα είχα την ευθύνη να προσπαθήσω να αποκαταστήσω τη δημοσιονομική σταθερότητα και αυτό θα σήμαινε έναν κατεπείγοντα προϋπολογισμό, στον οποίο θα αναγκαζόμασταν να αυξήσουμε τους φόρους και να περικόψουμε τις δαπάνες», σύμφωνα με αποσπάσματα του κειμένου της ομιλίας του, που διένειμε στον Τύπο η εκστρατεία «Η Βρετανία ισχυρότερη στην Ευρώπη».

Ο Όζμπορν θα αναφερθεί ακόμα σε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 30 δισεκατομμυρίων λιρών, κατανεμημένα εξ ημισείας σε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, που θεωρεί πως θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστούν οι εκτιμώμενες συνέπειες της αποχώρησης από την ΕΕ για τον προϋπολογισμό της Βρετανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ