«Μίνι κραχ» για το Χ.Α.!

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε σημαντικές απώλειες με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να βρεθεί κάτω από τις 600 μονάδες, καθώς στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο τραπεζικός δείκτης.

Συγκεκριμένα, εν μέσω αρνητικούς κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός που συνδέεται με την αβεβαιότητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στην Αθήνα υποχώρησε κατά 3,89% και έτσι ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 594,58 μονάδες. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες 4,55%. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα επίπεδα αυτά είναι τα χαμηλότερα, για το Χ.Α., από τη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2016.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, ενώ επιδείνωση καταγράφηκε και στην αγορά ομολόγων.

Όπως προαναφέραμε η σημερινή συνεδρίαση ήταν η δεύτερη συνεχόμενη, πτωτική, για το Χ.Α. Συγκεκριμένα Παρασκευή και Δεύτερα ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει απώλειες 7,92%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε, στο ίδιο διάστημα, απώλειες 19,81%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,50%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,57%.

Ανοδικά, τέλος, κινήθηκαν 26 μετοχές, 84 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 85,73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,5 εκατ. ευρώ αφορούν τη μεταβίβαση του 33,8% της Trastor στην Wert Red Sarl από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ διακινήθηκαν συνολικά 179.001.235 μετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ