Πάνος Καμμένος: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή καλάσνικοφ»

Τη διαβεβαίωση του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια κύρωσης στη Βουλή των συμφωνιών συνεργασίας της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Άμυνας, δίνοντας έμφαση στην εγχώρια παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων, ανέφερε ότι «μόλις τελειώσει το εμπάργκο της Ρωσίας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή καλάσνικοφ στην Πάτρα».

«Λαμβάνοντας την πιστοποίησή τους από το ΝΑΤΟ θα μπορεί να τα πουλούμε σε οποιαδήποτε συμμαχική χώρα ενδιαφέρεται να τα προμηθευτεί», είπε επίσης ο κ. Καμμένος οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «έχουν ενεργοποιηθεί νέες συμφωνίες στα ΕΑΣ, όπως με την Ινδία για το οπλικό σύστημα “Άρτεμις” που είχε παραμείνει στα συρτάρια», «Υπάρχει ενδιαφέρον και για τη ναυπήγηση υποβρυχίων από τα ναυπηγεία μας», είπε ακόμη ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε ακόμα ότι «με το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα δίνεται η δυνατότητα να πωλείται εύχρηστο μη επιχειρησιακό υλικό που υπάρχει στις αποθήκες μας σε χώρες που ενδιαφέρονται».

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «η διαδικασία πώλησης θα είναι με βάση ό,τι ισχύει σε όλες τις χώρες, και θα γίνεται ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός, με ανοικτές πρόσφορες που θα μπορούν να τις βλέπουν οι ενδιαφερόμενοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ