Ο Σόιμπλε βλέπει λύση στο Eurogroup

Αισιόδοξος για συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Ωστόσο, ο ίδιος φάνηκε επιφυλακτικός σχετικά με το κατά πόσο θα είναι εφικτή η συμφωνία αυτή στο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

«Θα τα καταφέρουμε», δήλωσε βάσει του δημοσιεύματος ο κ. Σόιμπλε νωρίτερα το Σάββατο, μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ιαπωνία, όμως επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει αν το Eurogroup θα επιτύχει αυτή την συμφωνία την Τρίτη, διότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤΚριστίν Λαγκάρντ δεν θα είναι παρούσα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, υποβάθμισε τις διαφορές που τον χωρίζουν από το ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος. «Κατά την συνομιλία με την κυρία Λαγκάρντ δεν διευθέτησα κάποιες διαφορές διότι δεν είχα διαφορές μαζί της», δήλωσε ο ίδιος από την Ιαπωνία.

«Το ΔΝΤ ζητεί να οριστούν από νωρίς οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους από τις οποίες εξαρτά την συμμετοχή του στο γ’ πρόγραμμα βοήθειας. Ο Σόιμπλε όμως είχε τονίσει επανειλημμένα ότι συγκεκριμένοι αριθμοί θα συζητηθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, μόνο εφόσον είναι απαραίτητο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα με τίτλο «ο Σόιμπλε υπολογίζει σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα».

Ο κ. Σόιμπλε είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ήδη την Πέμπτη, αμέσως μετά τη συνάντηση με την κ Λαγκάρντ: «Παραμένω αισιόδοξος ότι θα ισχύσει αυτό που είπα: δεν θα μπούμε σε νέα κρίση στην Ελλάδα και για την Ελλάδα και θα καταλήξουμε σε ένα λογικό αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, ενώ είχε εμφανιστεί πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ’ πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, καταλήγει η εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ