Προφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

Στην φυλακή οδηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης μετά την πολύωρη απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς για την υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατ. μάρκων.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης έδωσε εξηγήσεις για περισσότερες από 3,5 ώρες στους ανακριτές για τα χρήματα που του καταλογίζεται πως έλαβε ως δώρο από την εταιρία «Hospitalia International» για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο Ανδρέας Μαρτίνης αρνήθηκε την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που του αποδίδεται, ισχυριζόμενος πως τα χρήματα ήταν νόμιμα.

Ωστόσο ανακριτές και εισαγγελέας δεν θεώρησαν επαρκείς τις εξηγήσεις του κατηγορουμένου και αποφάσισαν την προφυλάκιση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του νοσοκομείου και του Ερυθρού Σταυρού.

Για την σύζυγο του Ανδρέα Μαρτίνη, Γεωργία, η κρίση των δικαστών και του εισαγγελέα, μετά την απολογία της ήταν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ορίζοντας όμως για την κατηγορουμένη την καταβολή χρηματικής εγγύησης 600 χιλιάδων ευρώ καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης της σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ