Η κυβέρνηση «ποντάρει» στη φτωχοποίηση!

του Γιάννη Διονάτου

Εδώ και κάμποσο καιρό ένας φίλος επιμένει – και επιμένει φανατικά – πως η κυβέρνηση δεν έχει στο μυαλό της την ανάπτυξη, άρα τη δημιουργία πλούτου, αλλά την «φτωχοποίηση» όσων θεωρεί (η ίδια;) ότι είναι πλούσιοι. «Όλοι φακές και ψωμί», επιμένει ο ίδιος φίλος.

Η απάντηση η δική μου ήταν πάντα η ίδια. «Δεν ξέρεις τι λες».

Τελικά όμως μάλλον έχει δίκιο. Δυστυχώς.

Δεν είναι η υπερ-φορολόγηση. Δεν είναι το πλήθος των άδικων μέτρων που φαίνεται ότι θα ψηφιστούν υπό το βάρος της αποφυγής των περυσινών γεγονότων που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών.

Είναι – δυστυχώς – ο τρόπος και αυτά που λένε τα μέλη και όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τελευταίο «επεισόδιο» – και όχι το μοναδικό – οι δηλώσεις της Βουλευτού, σε ραδιοφωνική εκπομπή, Εύης Καρακώστα, η οποία θέλοντας να δικαιολογήσει την κατάργηση, αλλά κυρίως την επιστροφή, του ΕΚΑΣ από 90.000 συνταξιούχους δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται. Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται». Η ίδια η βουλευτής σε εκπομπή της τηλεόρασης δήλωσε ότι «όσοι σήμερα βγάζουν 20.000 ευρώ το χρόνο θεωρούνται πλούσιοι». Για σκεφθείτε το λίγο. Ακριβώς. 20.000 ευρώ το χρόνο!

Η δήλωση αυτή της κας Καρακώστα εκτός από προκλητική είναι και επικίνδυνη, καθώς ρίχνει «λάδι» στη «φωτιά» του μίσους που έχει τεχνιοτρόπως συντηρηθεί τελευταία χρόνια, τα χρόνια στα οποία η χώρα και η ελληνική οικονομία βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και ως αποτέλεσμα έχει να χωρίσει τους πολίτες σε ομάδες.

Ταυτόχρονα η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις, όσων όπως στην αρχή αυτού του σημειώματος καταγράφουμε, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση «ποντάρει» – πολιτικά – στον κοινωνικό αυτοματισμό αντί στην ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση τα «παιχνίδια» αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και συνήθως έχουν τραγικά αποτελέσματα!

[email protected]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ