Στο «κτίριο Κεράνη» μετακομίζει (τελικά) το ΥΠΟΙΚ

Μετά από πολλές αναβολές, φαίνεται ότι τελικά οι κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ θα μετακομίσουν από την πλατεία Συντάγματος στο κτίριο των πρώην αποθηκών της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, συνολικής έκτασης 42.300 τ.μ., το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως, με βάση τις σύγχρονες επιταγές της αειφορίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης και των κανόνων βιοκλιματικής δόμησης.

Σε τρεις μήνες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα μετακομίσουν στην περιοχή, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Μάλιστα, δεν απέκλεισε να μεταφερθούν και υπηρεσίες άλλων υπουργείων.

«Η αποκέντρωση για εμάς είναι ουσιαστική λέξη. Όταν υπάρχουν αυτά τα κτίρια δεν μπορεί να μένουν κενά» δήλωσε ο υπουργός, και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντήσουν οι προκάτοχοί του γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν αξιοποιήθηκε το κτίριο, ενώ ανακοίνωσε τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να ακολουθηθεί μία τακτική «νοικοκυρέματος», εξοικονόμησης δαπανών με την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην απόλυτη ασφάλεια που παρέχει το κτίριο, καθώς έχουν ακολουθηθεί και καλυφθεί όλες οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και των τεχνικών προδιαγραφών δόμησης και λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επικίνδυνα υλικά, για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει φήμες.

Στο κτίριο χρησιμοποιούνται ψυκτικά υγρά φιλικά στο περιβάλλον. Μάλιστα, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου προσφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος και σημαντική εξοικονόμηση στο Δημόσιο. Το κτίριο φέρει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και κατατάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ