Μεγάλος διαγωνισμός egg-THI Excellence Award Pitching Competition με συνολικό έπαθλο 100.000 δολάρια

Σήμερα, Δευτέρα, 16 Μαΐου, το egg (enter*grow*go) και η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) διοργανώνουν τη τελική φάση του egg THI Excellence Award Pitching Competition μεδώδεκα Startups, και από τους τρεις γύρους του egg, που έχουν περάσει στον τελικό.

Τρεις Startups θα κερδίσουν συνολικό χρηματικό έπαθλο 100.000 δολαρίων, μια δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για έναν από τους  μεγαλύτερους διαγωνισμούς για Startups που έχουν γίνει στην Ελλάδα τόσο από συμμετοχή εταιρειών όσο και από πλευράς χρηματικών βραβείων.

Συγκεκριμένα το πρώτο χρηματικό βραβείο είναι αξίας 55.000 δολ., το δεύτερο 35.000 δολ. και το τρίτο 10.000 δ0λ.29 από τις 63 Startups που συμμετείχαν και στους τρεις κύκλους του egg κατέθεσαν σύντομο επιχειρηματικό πλάνο και 12 από αυτές με τη καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον τελικό για το 6λεπτο pitching αλλά και την αξιολόγηση με βάσει έντεκα μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους δράσης, η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησης κ.α.

Οι 12 Startups που προκρίθηκαν στον τελικό
Advantis, πρώην Tomotech η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα τρισδιάστατης ανάλυσης των αξονικών τομογραφιών.
ARDUStech.
BFP.
e-NiOS.
FEAC.
HELIIX.
HermesV.
isMood.
– Owiwi.
– Recyglobe.
– Sensoraide.
– VesselBot.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ