Goldman Sachs: Ποιο δολάριο; Επενδύστε στο χρυσό!

Η Goldman Sachs αυξάνει τις προβλέψεις της για την τιμή του χρυσού για το επόμενο διάστημα, λόγω των ισχυρότερων καθαρών θέσεων των hedge funds και του αποδυναμωμένου αμερικάνικου δολαρίου.

Η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα σημειώνει σε νέο της report ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προοπτικές της τιμής του πολύτιμου μετάλλου για το επόμενο τρίμηνο, εξάμηνο και 12μηνο στα $1200 ανά ουγγιά, $1180 ανά ουγγιά και $1150 ανά ουγγιά αντίστοιχα, από $1100 ανά ουγγιά, $ 1050 ανά ουγγιά και $1000 ανά ουγγιά που ήταν οι προηγούμενες προβλέψεις της.

Ο χρυσός αυξήθηκε πάνω από τα $1200 η ουγγιά στις αρχές Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά από τα μέσα του 2015, κερδίζοντας έδαφος λόγω της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από την Fed. To πολύτιμο μέταλλο “κρατάει” πάνω από τα $1250 η ουγγιά κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Η Goldman Sachs ωστόσο προειδοποιεί ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω άνοδο στο χρυσό στο πιο μακροπρόθεσμο διάστημα.

“Κοιτώντας πιο μακροπρόθεσμα, βλέπουμε περιορισμένα περιθώρια ανόδου για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου δεδομένης της πολύ μικρής πιθανότητας να εκπλήξει η Fed καθοδικά, της πολύ μικρής προοπτικής για περαιτέρω υποτίμηση του δολαρίου καθώς και της ελάχιστης πιθανότητα τα καλά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα να οδηγήσουν σε άνοδο των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών ( γεγονός που θα συνέβαλε στην αποδυνάμωση του δολαρίου )”, τονίζει η GS.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο δείκτης του αμερικάνικου δολαρίου έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων αυξήθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων χθες,  ανακάμπτοντας 2,5% από το χαμηλό 16 μηνών της περασμένης εβδομάδας.

Η τιμή spot του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,6% και στα $1273 η ουγγιά στις πρωινές συναλλαγές, μετά το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Απριλίου που άγγιξε χθες, στα $1257,25 η ουγγιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ