Ντομπρόφσκις: «Η Ελλάδα υπεραπέδωσε το 2015»

Η δημοσιονομική και μακροοικονομική επίδοση της Ελλάδας το 2015 ήταν καλύτερη του αναμενόμενου και τα στοιχεία της Eurostat, που θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Απριλίου, αναμένεται να δείξουν πως «η Ελλάδα υπεραπέδωσε» πέρυσι, δήλωσε o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο Ντομπρόβσκις υποστήριξε πως «είναι εμφανές τώρα πως η Ελλάδα έχει πάει σημαντικά καλύτερα από όσο όταν συμφωνήθηκε το Μνημόνιο τον Αύγουστο», τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Η εξέλιξη αυτή, όπως σημείωσε, θα βοηθήσει στη συζήτηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με το ύψος των μέτρων που χρειάζεται να λάβει η Ελλάδα, προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

«Με βάση τα στοιχεία από τη Eurostat, θα επικαιροποιήσουμε το βασικό σενάριο», σχολίασε, προσθέτοντας πως τα δεδομένα «θα βοηθήσουν ώστε να ευθυγραμμίσουμε τη θέση μας με το ΔΝΤ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ