Προς «Grexit» το ελληνικό ποδόσφαιρο

Περισσότερο ορατός παρά ποτέ είναι ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, μετά τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με με τους ανθρώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία σε αρκετά θέματα, όχι όμως και στο θέμα της συνέχισης της διοργάνωσης του Κυπέλου Ελλάδας, γεγονός που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οδηγεί στην αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.

Ειδικότερα, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο», τόνισε αρχικά και προσέθεσε:

Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου», ανέφερε.

Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις».

Σε ότι αφορά στο κύπελλο, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανάφερε ότι «θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θα μπορούσε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ.

Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει.

Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ